Bouwkundige keuring Aerdt

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aerdt laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Aerdt.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Aerdt inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de vloeren en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aerdt afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Aerdt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Aerdt

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Aerdt en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €435. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aerdt.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning93 m2300 – €325
Tussenwoning121 m2€360 – €370
Hoekhuis127 m2€405 – €435
2-onder-1 kap167 m2€455 – €480
Herenhuis195 m2€510 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aerdt die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Pannerden, Babberich, Velp, Deelen en Wolfheze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aerdt-6913

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Aerdt controleert een onafhankelijk specialist de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Aerdt). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zevenaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie