Bouwkundige keuring Teylingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Teylingen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Teylingen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Teylingen onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teylingen inplannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Teylingen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Teylingen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Teylingen (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €485. De prijs wordt bepaald door allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Teylingen.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning92 m2290 – €310
Rijwoning116 m2€355 – €380
Hoekpand140 m2€400 – €450
Geschakelde woning157 m2€475 – €495
Landhuis200 m2€505 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Teylingen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden, Westland en Rijswijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teylingen-2361

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Teylingen analyseert een onpartijdige deskundige het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Teylingen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Teylingen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Warmond
 • Bouwkundige keuring Sassenheim
 • Bouwkundige keuring Voorhout
 • Plaats een reactie