Bouwkundige keuring Andelst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Andelst uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Andelst.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Andelst controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Andelst inplannen

Heb je belang bij een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Andelst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Andelst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Andelst en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €300 en €455. De totaalprijs hangt af van een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Andelst.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartementje96 m2285 – €330
Rijwoning112 m2€345 – €370
Hoekhuis132 m2€405 – €450
Geschakelde woning175 m2€465 – €500
Vrijstaand185 m2€515 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Andelst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Hemmen, Zetten, Dodewaard, Randwijk en Heteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-andelst-6673

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Andelst analyseert een neutrale partij het gebouw. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Andelst). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Overbetuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie