Bouwkundige keuring Dodewaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dodewaard laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Dodewaard.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Dodewaard onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dodewaard afspreken

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dodewaard.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dodewaard

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dodewaard en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €480. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dodewaard.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Studio89 m2285 – €305
Rijtjeshuis114 m2€335 – €365
Kopwoning144 m2€410 – €435
2-onder-1 kap172 m2€470 – €505
Villa193 m2€525 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dodewaard die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Randwijk, Heteren, Driel, Lent en Elst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dodewaard-6669

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Dodewaard bekijkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Dodewaard). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Neder-Betuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie