Bouwkundige keuring Hemmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hemmen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hemmen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Hemmen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hemmen laten uitvoeren

Direct een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hemmen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hemmen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hemmen (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €460. De prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hemmen.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning92 m2280 – €315
Tussenwoning111 m2€345 – €390
Kopwoning140 m2€410 – €450
Twee onder één kap173 m2€450 – €500
Landhuis187 m2€515 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hemmen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zetten, Dodewaard, Randwijk, Heteren en Driel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hemmen-6672

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hemmen checkt een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hemmen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Overbetuwe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie