Bouwkundige keuring Herveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Herveld laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Herveld.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Herveld benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herveld regelen

Wil je snel meer info over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Herveld.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Herveld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Herveld (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €405. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Herveld.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartement75 m2285 – €305
Rijwoning123 m2€335 – €380
Hoekwoning133 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€465 – €495
Landhuis199 m2€510 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herveld die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Andelst, Hemmen, Zetten, Dodewaard en Randwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herveld-6674

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Herveld bekijkt een objectieve partij het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Herveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Overbetuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie