Bouwkundige keuring Wilhelminaoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wilhelminaoord inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wilhelminaoord.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wilhelminaoord bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilhelminaoord regelen

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de ventilatie en of er houtrot is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wilhelminaoord.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wilhelminaoord

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wilhelminaoord (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €440. De prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wilhelminaoord.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Bovenwoning85 m2300 – €320
Rijwoning121 m2€340 – €370
Hoekhuis132 m2€405 – €440
Twee onder één kap169 m2€450 – €485
Vrijstaand175 m2€505 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wilhelminaoord die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nijensleek, Frederiksoord, Vledder, Paasloo en Kalenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilhelminaoord-8384

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Wilhelminaoord bekijkt een neutrale deskundige het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wilhelminaoord). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie