Bouwkundige keuring Koningslust

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Koningslust uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Koningslust.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Koningslust analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koningslust laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is. Dan weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Koningslust.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Koningslust

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Koningslust en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €490. Het kostenplaatje hangt af van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Koningslust.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning96 m2€295 – €315
Rijwoning115 m2€345 – €390
Hoekpand125 m2€405 – €435
2-onder-1 kap156 m2€470 – €505
Landhuis184 m2€530 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koningslust die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Panningen, Evertsoord, Kronenberg, Sevenum en Lottum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koningslust-5984

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Koningslust bekijkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Koningslust). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Peel en Maas loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie