Bouwkundige keuring Soest

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Soest uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Soest.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Soest analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Soest regelen

Heel snel meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Soest.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Soest

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Soest (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €435. De prijs is gebaseerd op verschillendepunten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Soest.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning84 m2275 – €310
Rijtjeshuis114 m2€345 – €375
Kopwoning130 m2€420 – €440
Geschakelde woning157 m2€450 – €505
Villa193 m2€510 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Soest die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Eemnes, Bunschoten, Baarn, De Bilt en Bunnik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-soest-3764

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Soest controleert een onafhankelijk partij de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Soest). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Soest bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Soesterberg
 • Plaats een reactie