Bouwkundige keuring Nieuw Annerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuw Annerveen regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nieuw Annerveen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Nieuw Annerveen checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw Annerveen laten uitvoeren

Heel snel een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nieuw Annerveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuw Annerveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw Annerveen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €310 en €450. De totaalprijs bestaat uit verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw Annerveen.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning99 m2290 – €325
Tussenwoning100 m2€345 – €380
Hoekwoning136 m2€415 – €445
2-onder-1 kap154 m2€465 – €500
Landhuis193 m2€510 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw Annerveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal, Meeden en Muntendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-annerveen-9657

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Nieuw Annerveen bekijkt een onpartijdige deskundige het gebouw. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuw Annerveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie