Bouwkundige keuring Ryptsjerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ryptsjerk laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ryptsjerk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ryptsjerk onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ryptsjerk plannen

Wil je snel een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ryptsjerk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ryptsjerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ryptsjerk (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €295 en €470. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ryptsjerk.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning90 m2290 – €315
Rijtjeshuis113 m2€345 – €390
Kopwoning145 m2€400 – €440
Geschakelde woning150 m2€450 – €505
Vrijstaand191 m2€515 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ryptsjerk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Tytsjerk, Hurdegaryp, Burgum, Frieschepalen en Siegerswoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ryptsjerk-9256

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Ryptsjerk analyseert een onafhankelijk expert de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ryptsjerk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie