Bouwkundige keuring Pekela

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Pekela regelen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Pekela.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Pekela onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pekela afspreken

Heel snel inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Pekela.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Pekela

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Pekela en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €485. De totale prijs hangt af van meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Pekela.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Appartementje78 m2285 – €325
Tussenwoning119 m2€345 – €365
Kopwoning131 m2€420 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €505
Vrijstaand188 m2€525 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pekela die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn, Stadskanaal en Tynaarlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pekela-9665

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Pekela bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Pekela). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Pekela wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Nieuwe Pekela
 • Bouwkundige keuring Oude Pekela
 • Plaats een reactie