Bouwkundige keuring Overberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Overberg laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Overberg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Overberg inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overberg afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Overberg.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Overberg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Overberg (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €480. Het prijskaartje bestaat uit diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Overberg.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement82 m2300 – €320
Rijtjeshuis103 m2€345 – €375
Hoekhuis129 m2€420 – €445
Twee onder één kap153 m2€460 – €500
Vrijstaand191 m2€530 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overberg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Amerongen, Leersum, Maarsbergen, Maarn en Langbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overberg-3959

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Overberg bekijkt een onafhankelijk expert het verblijf. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Overberg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie