Bouwkundige keuring Rhenen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rhenen regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Rhenen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rhenen benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rhenen laten uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Rhenen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Rhenen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rhenen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €270 en €440. De prijs bestaat uit verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rhenen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio91 m2290 – €310
Rijtjeshuis112 m2€345 – €365
Hoekwoning131 m2€400 – €450
2-onder-1 kap167 m2€455 – €495
Villa197 m2€505 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rhenen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Veenendaal, Zeewolde, Putten, Nijkerk en Ermelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rhenen-3911

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Rhenen controleert een onpartijdige deskundige het gebouw. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Rhenen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Rhenen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Elst
 • Plaats een reactie