Bouwkundige keuring Heino

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Heino regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Heino.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Heino controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heino inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Heino.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Heino

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Heino en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €320 en €380. De totaalprijs hangt af van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Heino.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio88 m2280 – €325
Tussenwoning112 m2€340 – €390
Kopwoning127 m2€400 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €495
Villa181 m2€510 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heino die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Wijhe, Wesepe, Olst, Nieuw Heeten en Heeten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heino-8141

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Heino controleert een objectieve partij de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heino). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Raalte loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie