Bouwkundige keuring Wormerveer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wormerveer laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wormerveer.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wormerveer bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wormerveer afspreken

Direct een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en of er lekkages zijn. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wormerveer.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wormerveer

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wormerveer (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €430. De totale prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wormerveer.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement87 m2295 – €310
Tussenwoning124 m2€360 – €385
Hoekhuis130 m2€415 – €450
Geschakelde woning175 m2€455 – €505
Vrijstaand195 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wormerveer die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zaandam, de Woude, Starnmeer, Oost-Graftdijk en West-Graftdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wormerveer-1521

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Wormerveer analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wormerveer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Zaanstad wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie