Bouwkundige keuring Maren-Kessel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Maren-Kessel laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Maren-Kessel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Maren-Kessel inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maren-Kessel inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het leidingwerk en of er houtrot is. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Maren-Kessel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maren-Kessel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Maren-Kessel (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €480. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Maren-Kessel.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement86 m2280 – €305
Rijtjeshuis105 m2€335 – €385
Kopwoning127 m2€410 – €445
Twee onder één kap163 m2€450 – €495
Vrijstaand181 m2€505 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maren-Kessel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Lith, Lithoijen, Teeffelen, Oijen en Nuland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maren-kessel-5398

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Maren-Kessel controleert een onpartijdige specialist het woonhuis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Maren-Kessel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Oss loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie