Bouwkundige keuring Wijchen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Wijchen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wijchen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijchen controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijchen afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wijchen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wijchen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wijchen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €405. De totaalprijs hangt af van een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wijchen.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Flatwoning77 m2295 – €310
Tussenwoning100 m2€355 – €380
Kopwoning130 m2€405 – €450
2-onder-1 kap164 m2€460 – €505
Vrijstaand187 m2€505 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wijchen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gennep, Mook en Middelaar, Heumen, Berg en Dal en Nijmegen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijchen-6602

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Wijchen bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wijchen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Wijchen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Batenburg
 • Bouwkundige keuring Niftrik
 • Bouwkundige keuring Balgoij
 • Bouwkundige keuring Leur
 • Bouwkundige keuring Hernen
 • Bouwkundige keuring Bergharen
 • Plaats een reactie