Bouwkundige keuring Rilland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rilland inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Rilland.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rilland analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere de plafonds en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rilland uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Rilland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rilland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Rilland (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €485. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rilland.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement91 m2€290 – €325
Rijtjeshuis113 m2€335 – €380
Hoekpand147 m2€425 – €430
Geschakelde woning160 m2€460 – €485
Herenhuis175 m2€525 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rilland die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande en Biggekerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rilland-4411

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Rilland bekijkt een neutrale expert het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rilland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Reimerswaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie