Bouwkundige keuring Reimerswaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Reimerswaal regelen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Reimerswaal.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Reimerswaal analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reimerswaal uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Reimerswaal.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Reimerswaal

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Reimerswaal en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €380. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Reimerswaal.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning88 m2275 – €315
Rijtjeshuis108 m2€350 – €375
Hoekpand135 m2€410 – €450
Geschakelde woning166 m2€465 – €500
Villa187 m2€525 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reimerswaal die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Vlissingen, Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Altena.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reimerswaal-4401

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Reimerswaal bekijkt een onpartijdige partij de woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Reimerswaal). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Reimerswaal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Yerseke
 • Bouwkundige keuring Rilland
 • Bouwkundige keuring Krabbendijke
 • Bouwkundige keuring Waarde
 • Bouwkundige keuring Oostdijk
 • Bouwkundige keuring Kruiningen
 • Bouwkundige keuring Hansweert
 • Plaats een reactie