Bouwkundige keuring Yerseke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Yerseke laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Yerseke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Yerseke analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Yerseke laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Yerseke.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Yerseke

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Yerseke en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €335 en €425. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Yerseke.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement95 m2275 – €305
Rijwoning115 m2€340 – €375
Hoekwoning131 m2€425 – €450
Twee onder één kap173 m2€470 – €480
Villa188 m2€525 – €550
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Yerseke die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke en Koudekerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-yerseke-4401

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Yerseke analyseert een objectieve specialist de woning. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Yerseke). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Reimerswaal maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie