Bouwkundige keuring Bruchem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bruchem regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bruchem.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bruchem inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bruchem uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bruchem.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bruchem

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bruchem (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €450. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bruchem.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning99 m2285 – €315
Rijtjeshuis121 m2€360 – €390
Kopwoning138 m2€420 – €430
Geschakelde woning159 m2€460 – €505
Herenhuis186 m2€515 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bruchem die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwaal, Gameren, Aalst, Poederoijen en Brakel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bruchem-5314

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Bruchem controleert een objectieve expert het gebouw. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bruchem). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Zaltbommel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie