Bouwkundige keuring Nootdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nootdorp uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nootdorp.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nootdorp benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo weet je alles over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nootdorp uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nootdorp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nootdorp

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nootdorp (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €335 en €490. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nootdorp.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Appartement80 m2290 – €310
Tussenwoning106 m2€340 – €390
Kopwoning131 m2€405 – €440
2-onder-1 kap169 m2€470 – €505
Landhuis186 m2€525 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nootdorp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar en Aarlanderveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nootdorp-2631

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nootdorp checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nootdorp). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie