Bouwkundige keuring Koudekerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Koudekerke laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Koudekerke.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Koudekerke onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koudekerke laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en of er sprake is van lekkages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Koudekerke.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Koudekerke

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Koudekerke (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €340 en €375. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Koudekerke.

Soort woningGrootteGemiddelde kosten
Appartement94 m2280 – €320
Rijtjeshuis106 m2€340 – €375
Hoekwoning149 m2€400 – €440
Twee onder één kap165 m2€475 – €480
Herenhuis181 m2€515 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koudekerke die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle en Domburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koudekerke-4370

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Koudekerke bekijkt een onafhankelijk partij het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Koudekerke). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Veere loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie