Bouwkundige keuring Maastricht Airport

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Maastricht Airport uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Maastricht Airport.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Maastricht Airport checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maastricht Airport afspreken

Op korte termijn een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Maastricht Airport.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maastricht Airport

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Maastricht Airport en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €480. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Maastricht Airport.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje89 m2295 – €310
Rijwoning108 m2€350 – €380
Hoekpand126 m2€410 – €450
Geschakelde woning172 m2€475 – €505
Vrijstaand188 m2€515 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maastricht Airport die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen, Puth en Windraak.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maastricht-airport-6199

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Maastricht Airport controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Maastricht Airport). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Beek loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie