Bouwkundige keuring Didam

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Didam uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Didam.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Didam bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Didam inplannen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Didam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Didam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Didam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €435. De totaalprijs hangt af van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Didam.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Bovenwoning83 m2285 – €325
Rijwoning113 m2€355 – €385
Hoekhuis141 m2€420 – €450
Geschakelde woning174 m2€460 – €485
Herenhuis175 m2€530 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Didam die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Loo Gld, Groessen, Tolkamer, Lobith en Herwen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-didam-6941

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Didam bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Didam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Montferland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie