Bouwkundige keuring Bakel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bakel regelen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bakel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Bakel controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bakel regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en of er lekkages zijn. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Bakel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bakel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bakel (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €480. De totale prijs wordt bepaald door een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bakel.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning99 m2295 – €330
Rijwoning109 m2€355 – €375
Hoekpand146 m2€415 – €430
Geschakelde woning170 m2€450 – €500
Herenhuis176 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bakel die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Helenaveen, Neerkant, Liessel, Vlierden en Beek en Donk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bakel-5761

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bakel controleert een objectieve expert het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bakel). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Gemert-Bakel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie