Bouwkundige keuring Tolkamer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Tolkamer laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Tolkamer.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tolkamer controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tolkamer inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de staat van de isolatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Tolkamer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tolkamer

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tolkamer (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €400. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Tolkamer.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio79 m2€300 – €330
Tussenwoning101 m2€345 – €385
Hoekpand137 m2€410 – €440
2-onder-1 kap155 m2€450 – €490
Herenhuis175 m2€510 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tolkamer die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lobith, Herwen, Aerdt, Pannerden en Babberich.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tolkamer-6916

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Tolkamer analyseert een onpartijdige ingenieur het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tolkamer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Zevenaar loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie