Bouwkundige keuring Diever

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Diever laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Diever.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Diever inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diever laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Diever.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Diever

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Diever (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €370. De totale prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Diever.

Type huis GroottePrijsberekening
Flatwoning89 m2€295 – €305
Tussenwoning110 m2€355 – €390
Kopwoning143 m2€400 – €440
Geschakelde woning159 m2€455 – €495
Herenhuis183 m2€530 – €545
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Diever die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Uffelte, Havelterberg, Darp, Havelte en De Schiphorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diever-7981

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Diever checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Diever). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerveld loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie