Bouwkundige keuring Spankeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Spankeren regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Spankeren.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Spankeren checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spankeren plannen

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Spankeren.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Spankeren

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Spankeren (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €415. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Spankeren.

Soort huisOppervlaktePrijsberekening
Appartement78 m2290 – €310
Rijwoning100 m2€350 – €375
Kopwoning147 m2€420 – €430
Geschakelde woning172 m2€475 – €500
Villa192 m2€510 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Spankeren die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ellecom, Dieren, Didam, Loo Gld en Groessen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spankeren-6956

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Spankeren onderzoekt een objectieve specialist het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Spankeren). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Rheden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie