Bouwkundige keuring Boschoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Boschoord laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Boschoord.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Boschoord inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boschoord laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en of er lekkages zijn. Dan kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Boschoord.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Boschoord

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Boschoord en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €325 en €385. De prijs hangt af van meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Boschoord.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning91 m2275 – €320
Rijwoning121 m2€360 – €380
Hoekhuis125 m2€400 – €450
Geschakelde woning157 m2€450 – €505
Landhuis175 m2€515 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boschoord die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Doldersum, Wilhelminaoord, Nijensleek, Frederiksoord en Vledder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boschoord-8387

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Boschoord bekijkt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boschoord). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Westerveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie