Bouwkundige keuring Westbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westbroek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Westbroek.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Westbroek checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westbroek laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Westbroek.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Westbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Westbroek (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €270 en €445. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westbroek.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning86 m2290 – €325
Rijtjeshuis117 m2€335 – €365
Kopwoning131 m2€405 – €445
2-onder-1 kap166 m2€465 – €485
Villa184 m2€510 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westbroek die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Tienhoven, Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen en Zegveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westbroek-3615

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Westbroek analyseert een onpartijdige deskundige de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westbroek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Bilt loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie