Bouwkundige keuring Botlek Rotterdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Botlek Rotterdam inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Botlek Rotterdam.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Botlek Rotterdam benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Botlek Rotterdam regelen

Wil je snel meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Botlek Rotterdam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Botlek Rotterdam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Botlek Rotterdam (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een kostenberekening om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €370. De totale prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Botlek Rotterdam.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio87 m2300 – €320
Rijwoning115 m2€350 – €380
Kopwoning138 m2€420 – €430
2-onder-1 kap165 m2€475 – €480
Villa182 m2€510 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Botlek Rotterdam die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg en Poortugaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-botlek-rotterdam-3197

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Botlek Rotterdam bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Botlek Rotterdam). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Roerdalen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie