Bouwkundige keuring Stavenisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Stavenisse inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stavenisse.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Stavenisse inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stavenisse inplannen

Heel snel meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Stavenisse.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stavenisse

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Stavenisse en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €315 en €440. De totaalprijs bestaat uit meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Stavenisse.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Studio80 m2€275 – €325
Rijwoning113 m2€335 – €390
Hoekhuis137 m2€410 – €450
2-onder-1 kap163 m2€465 – €505
Herenhuis184 m2€510 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stavenisse die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer en Sint Philipsland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stavenisse-4696

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stavenisse checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stavenisse). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Tholen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie