Bouwkundige keuring Driel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Driel laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Driel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Driel benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driel regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Driel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Driel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Driel (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €305 en €390. De prijs hangt af van allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Driel.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Etagewoning78 m2€295 – €305
Tussenwoning109 m2€345 – €375
Hoekpand147 m2€410 – €450
Twee onder één kap166 m2€475 – €495
Vrijstaand197 m2€510 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driel die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lent, Elst, Wamel, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driel-6665

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Driel analyseert een onafhankelijk deskundige het verblijf. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Driel). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Overbetuwe wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie