Bouwkundige keuring Lamswaarde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lamswaarde laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bekijk je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Lamswaarde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lamswaarde benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lamswaarde plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lamswaarde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lamswaarde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lamswaarde (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je hier een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €375. De totaalprijs bestaat uit verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lamswaarde.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Appartementje75 m2290 – €330
Tussenwoning110 m2€345 – €365
Hoekpand136 m2€415 – €445
2-onder-1 kap175 m2€455 – €490
Villa180 m2€515 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lamswaarde die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hengstdijk, Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde en Koewacht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lamswaarde-4586

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Lamswaarde onderzoekt een onpartijdige deskundige het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Lamswaarde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hulst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie