Bouwkundige keuring Steggerda

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Steggerda laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Steggerda.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Steggerda onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steggerda inplannen

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het dak, dakpannen of er houtrot is. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Steggerda.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Steggerda

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Steggerda (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €370. De totaalprijs bestaat uit meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Steggerda.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning94 m2€295 – €325
Tussenwoning109 m2€355 – €385
Hoekpand133 m2€415 – €440
2-onder-1 kap164 m2€475 – €505
Landhuis193 m2€515 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steggerda die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in De Hoeve, Vinkega, Boijl, Noordwolde en Zandhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steggerda-8395

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Steggerda bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Steggerda). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Weststellingwerf wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie