Bouwkundige keuring Bruinisse

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bruinisse laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform bekijk je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bruinisse.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bruinisse analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bruinisse uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bruinisse.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bruinisse

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bruinisse (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €390. De totale prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bruinisse.

Soort woningGrootteGeschatte prijzen
Appartement75 m2280 – €325
Rijtjeshuis118 m2€340 – €385
Hoekhuis148 m2€400 – €445
Geschakelde woning161 m2€475 – €480
Herenhuis187 m2€515 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bruinisse die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sirjansland, Oosterland, Ouwerkerk, Zierikzee en Uitwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bruinisse-4311

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Bruinisse bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake als je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bruinisse). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Schouwen-Duiveland loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie