Bouwkundige keuring Ouwerkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ouwerkerk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ouwerkerk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ouwerkerk benadert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouwerkerk afspreken

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ouwerkerk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ouwerkerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ouwerkerk (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €415. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ouwerkerk.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje76 m2€300 – €310
Rijwoning110 m2€345 – €380
Hoekpand135 m2€415 – €445
Twee onder één kap169 m2€475 – €495
Villa188 m2€510 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouwerkerk die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Zierikzee, Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk en Woudrichem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouwerkerk-4305

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Ouwerkerk checkt een onpartijdige specialist het huis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ouwerkerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Schouwen-Duiveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie