Bouwkundige keuring Brouwershaven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Brouwershaven laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Brouwershaven.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Brouwershaven benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brouwershaven afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en of er sprake is van lekkages. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Brouwershaven.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Brouwershaven

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Brouwershaven (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €465. De prijs is gebaseerd op meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Brouwershaven.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning92 m2€275 – €305
Tussenwoning118 m2€345 – €380
Hoekhuis141 m2€420 – €450
Twee onder één kap154 m2€475 – €490
Villa194 m2€520 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Brouwershaven die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor en Bruinisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brouwershaven-4318

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Brouwershaven bekijkt een neutrale partij het gebouw. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Brouwershaven). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Schouwen-Duiveland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie