Bouwkundige keuring Leermens

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Leermens regelen is een verstandige keuze. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leermens.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leermens checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leermens uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Leermens.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Leermens

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Leermens (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €320 en €485. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leermens.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning87 m2290 – €310
Tussenwoning120 m2€350 – €365
Hoekpand132 m2€420 – €440
Twee onder één kap160 m2€465 – €495
Herenhuis181 m2€510 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leermens die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oosterwijtwerd, Spijk, Godlinze, Losdorp en Bierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leermens-9912

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Leermens bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leermens). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Loppersum loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie