Bouwkundige keuring Hezingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hezingen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hezingen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hezingen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hezingen regelen

Wil je snel een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hezingen.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hezingen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hezingen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €425. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hezingen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning87 m2300 – €305
Tussenwoning103 m2€360 – €390
Hoekwoning132 m2€415 – €450
Geschakelde woning174 m2€460 – €490
Villa199 m2€530 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hezingen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Vasse, Hoge Hexel, Notter, Nutter en Oud Ootmarsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hezingen-7662

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hezingen checkt een onpartijdige deskundige het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hezingen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Tubbergen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie