Bouwkundige keuring Bocholtz

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Bocholtz laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bocholtz.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bocholtz bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bocholtz inplannen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er sprake is van lekkages. Hiermee krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bocholtz.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bocholtz

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bocholtz en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €450. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bocholtz.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning76 m2280 – €330
Tussenwoning114 m2€335 – €385
Hoekwoning132 m2€400 – €445
2-onder-1 kap159 m2€450 – €505
Herenhuis194 m2€530 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bocholtz die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Klimmen, Walem, Hulsberg, Schimmert en Berg en Terblijt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bocholtz-6351

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Bocholtz bekijkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Bocholtz). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Simpelveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie