Bouwkundige keuring Schimmert

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schimmert regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schimmert.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schimmert bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schimmert plannen

Wil je snel inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Schimmert.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Schimmert

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schimmert en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €440. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schimmert.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Etagewoning93 m2€295 – €320
Tussenwoning114 m2€350 – €365
Kopwoning137 m2€425 – €435
Geschakelde woning174 m2€455 – €500
Landhuis197 m2€530 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schimmert die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Berg en Terblijt, Wijlre, Ransdaal, Scheulder en Schin op Geul.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schimmert-6333

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Schimmert controleert een neutrale expert het huis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren op het moment dat je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schimmert). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Beekdaelen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie