Bouwkundige keuring Witmarsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Witmarsum inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Witmarsum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Witmarsum checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Witmarsum inplannen

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Witmarsum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Witmarsum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Witmarsum (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €420. Het prijskaartje hangt af van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Witmarsum.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning90 m2285 – €325
Rijwoning118 m2€345 – €390
Hoekwoning138 m2€420 – €450
Geschakelde woning175 m2€460 – €480
Vrijstaand179 m2€510 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Witmarsum die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wons, Schraard, Longerhouw, Schettens en Hichtum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-witmarsum-8748

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Witmarsum bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Witmarsum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie