Bouwkundige keuring Gassel

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gassel regelen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gassel.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gassel bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gassel regelen

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Gassel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gassel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gassel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €490. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefacetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gassel.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Bovenwoning89 m2€285 – €315
Rijwoning107 m2€355 – €380
Kopwoning141 m2€405 – €440
Geschakelde woning152 m2€455 – €500
Vrijstaand199 m2€510 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gassel die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Beers, Sint Agatha, Vianen, Katwijk en Venhorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gassel-5438

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Gassel bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gassel). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Grave wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie