Bouwkundige keuring Hoogerheide

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hoogerheide uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogerheide.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogerheide onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogerheide afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Hoogerheide.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hoogerheide

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoogerheide (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €335 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoogerheide.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Etagewoning79 m2280 – €315
Rijwoning106 m2€335 – €385
Hoekpand131 m2€410 – €435
Geschakelde woning156 m2€475 – €480
Landhuis192 m2€520 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogerheide die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde en Hengstdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogerheide-4631

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Hoogerheide bekijkt een neutrale deskundige het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hoogerheide). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Woensdrecht wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie