Bouwkundige keuring Veelerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Veelerveen laten doen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform bieden wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Veelerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Veelerveen controleert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veelerveen laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Veelerveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Veelerveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Veelerveen (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €320 en €495. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Veelerveen.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement86 m2275 – €320
Rijtjeshuis115 m2€335 – €385
Hoekwoning140 m2€425 – €450
Geschakelde woning156 m2€470 – €485
Villa180 m2€505 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veelerveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Zandberg, Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen en Bourtange.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veelerveen-9566

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Veelerveen checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Veelerveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Westerwolde wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie