Bouwkundige keuring Sint-Michielsgestel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint-Michielsgestel laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sint-Michielsgestel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sint-Michielsgestel benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint-Michielsgestel plannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Sint-Michielsgestel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sint-Michielsgestel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Sint-Michielsgestel (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €390. Het kostenplaatje hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sint-Michielsgestel.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Bovenwoning82 m2280 – €330
Tussenwoning112 m2€340 – €390
Hoekwoning135 m2€405 – €450
Twee onder één kap157 m2€460 – €480
Villa194 m2€505 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint-Michielsgestel die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand en Waalwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-michielsgestel-5271

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Sint-Michielsgestel checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sint-Michielsgestel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sint-Michielsgestel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Gemonde
 • Bouwkundige keuring Berlicum
 • Bouwkundige keuring Den Dungen
 • Plaats een reactie