Bouwkundige keuring Musselkanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Musselkanaal laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Musselkanaal.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Musselkanaal controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de fundering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Musselkanaal regelen

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Musselkanaal.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Musselkanaal

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Musselkanaal (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €420. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Musselkanaal.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning76 m2275 – €330
Rijwoning105 m2€360 – €385
Hoekpand136 m2€405 – €450
2-onder-1 kap158 m2€465 – €485
Vrijstaand196 m2€520 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Musselkanaal die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen en Zandberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-musselkanaal-9581

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Musselkanaal bekijkt een onafhankelijk deskundige de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Musselkanaal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Stadskanaal loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie